KITÜNŐ MEGOLDÁS INTELLIGENS OTTHONÁHOZ!

A Loxone rendszer intelligenssé varázsolja otthonát. Világítás, árnyékolás, fűtés, hűtés zene, minden funkció vezérelhető!

Gépészeti megoldások – LOXONE

Minden komolyabb cégnek van saját vezérlő modulja. Ezek nagyon jól ki lettek fejlesztve az adott fűtőberendezéshez. Viszont sokszor több rendszert kell összehangolni, egy összetett rendszernél. Itt már eléggé korlátozottak a lehetőségek.

Itt jön képbe az intelligens vezérlés.

Ennél a megoldásnál nem kell ragaszkodni a gyári eszközökhöz, szabadon lehet őket összekötni, és szabályozni. Busz rendszerű szondákkal lehet mérni a hőmérsékleti értékeket több ponton, és ezek alapján logikai kapcsolatot lehet felépíteni a beavatkozó eszközökhöz. Ezek lehetnek 230V-os ki/be   kapcsolható szivattyúk, mágnes szelepek,  szelepmozgató fejek, vagy egyéb beavatkozó eszközök .  Természetesen analóg szabályzás is lehetséges 0-10V-os rendszerrel. +5V DC vagy akár 400V AC feszültségszinttel bíró eszközt képes kapcsolni a Loxone eszköz.

Kommunikálni tud RS232, RS485, protokollal a gépek között. Bármilyen 0-10V-os analóg érzékelő szenzor csatlakoztatható hozzá. Ezen kívül mindenféle 1-wire eszközt is hozzá lehet illeszteni. Nagy előnye lehet néhol, hogy IR vezérlője van, vagyis minden távirányítóval vezérelt eszközt jellemzően klímát is lehet vezérelni vele.

Árban messze a KNX-es rendszerek alatt van. Adatgyűjtő rendszere alkalmas minden impulzusadóval rendelkező mérőeszköz jelét fogadni, és  az adatokat eltárolni, statisztikát készíteni ezekről. Tipikusan: hideg, és meleg vízmérő órák adatait. Hőmennyiségmérő, elektromos fogyasztásmérő adatait fogadni, és megjeleníteni.

Egy tipikus példa:

Adott egy társasház 4 lakással. 1 központi kazánház, HMV, és fűtési pufferrel. Erre rádolgozik egy napkollektor rendszer is. A 4 lakásban az előszobában van telepítve a hideg/meleg víz/hőmennyiség mérő óra. Ezek a jelek a kazánházban lévő Loxone központba futnak. Ott az eszköz méri, az értékeket folyamatosan számolja. Hó végén ezeket az adatokat elküldi a közös képviselőnek, és ő ezek alapján 4 felé tudja osztani a víz, gázszámlákat.

A kazánházban egy nyomásmérő érzékelő, hogyha lecsökken az érték, akkor riasztást küld.
Természetesen bármilyen adat küszöbérték túllépése riasztást eredményezhet, ez beállítás kérdése.

A rendszer pillanatnyi adatait a jogosultak folyamatosan távolról elérhetik az APP révén, de akár PC eszközön is figyelemmel kísérhető. A 4 lakást szobánkénti hőméréssel, és szelepmozgatók segítségével tarthatjuk pontos értéken.

A 4 lakó csak a saját lakását tudja szabályozni, otthonról, vagy távolról szelepmozgatók segítségével,  mint egy „szuper okos” termosztáttal.
PID vezérlés tartalmaz minden egyes szobában  külön-külön, valamint a  felülethűtésnél elengedhetetlen páramérő szenzor is része a rendszernek. A rendszer programozásánál figyelembe vettük a  legionella miatt időszakos felfűtés fontosságát. A HMV cirkulációs szivattyú ideális beállításait.

Nyári időszakban a szelepmozgatók, és szivattyúk időszakos kapcsolásait, hogy ne ragadjanak le. Ha van még olyan amiről nem írtam, és felkeltette az érdeklődését akkor kérem keressen meg.